Let op! Schakel prive/incognito modus uit om gebruik te maken van de webshop.

MTB/ATB

Een mountainbike is een fiets die wordt gemaakt om op onverharde wegen of paden te rijden. Mountainbikes worden ook wel MTB of ATB (All Terrain Bicycle) genoemd. Maar of u nu nog nooit op een mountainbike heeft gezeten of een ervaren mountainbiker bent. Voordat u een mountainbike aanschaft is het belangrijk om u goed te informeren en oriënteren. Want het is uiteindelijk de bedoeling dat u lekker door de bossen kunt gaan scheuren en door de modder kunt gaan crossen. Hiervoor heeft u natuurlijk een stevige mountainbike nodig. Maar waar moet u allemaal rekening mee houden voordat u de mountainbike heeft gevonden die bij u past?

De frame soort
Om een mountainbike te vinden die geheel aan uw wensen voldoet en waarop u een flink aantal kilometers kunt maken is het belangrijk dat deze geheel op maat is gemaakt. Bij Van Oosterhout Bikes & Sport maken wij een hele mountainbike op maat voor u. Door verschillende fiets -en zadelmetingen zorgen wij voor de perfecte fiets. Uiteraard dient u zelf een aantal keuzes te maken. Als eerste moet u kiezen welk soort frame uw voorkeur heeft. Afhankelijk van de routes die u wilt gaan maken kunt u kiezen uit:

Hardtail mountainbike
Full suspension mountainbike (Fully)
Lees hier meer over de mountainbike framesoorten.

Het frame materiaal
Als u heeft besloten welk soort frame uw mountainbike moet hebben, is het belangrijk om te kiezen van wat voor soort materiaal het frame gemaakt moet zijn. De keuzes die u hierin heeft zijn de volgende:

  • Aluminium
  • Carbon

Lees hier meer over de verschillende soorten materiaal.

Bandenmaat
Naast het materiaal en het soort frame is het goed om u zich van te voren te informeren over de verschillende soorten bandenmaten. Niet alleen qua grootte zijn er verschillende keuzes, maar ook qua materialen zijn hierin verschillende mogelijkheden. Bij Van Oosterhout Bikes & Sport hebben wij de volgende maten banden voor u:

  • 26 inch
  • 27,5 inch
  • 29 inch

Lees hier meer over mountainbike bandenmaten.

Merken
Als laatste is heeft u de keuze uit verschillende merken mountainbikes. Bij Van Oosterhout Bikes & Sport hebben wij de volgende merken voor u:

  • Merida
  • Giant
  • Willier

Lees hier meer over ons assortiment mountainbikes.

Maak nu een proefrit!
Zoals u ziet komt er bij de aankoop van een mountainbike heel wat kijken. De keuze om een mountainbike te kopen maakt u dan ook niet zomaar. U dient zich eerst goed te laten informeren. Onze medewerkers hebben al jarenlang ervaring en kennis over mountainbikes. Wij adviseren u graag over welke mountainbike het meest geschikt voor u zou kunnen zijn. Daarnaast voeren wij ook allerlei metingen uit zodat er voor u een mountainbike op maat gemaakt kan worden. Kom gerust eens kijken naar de mountainbikes in onze showroom. Onze winkel in Teteringen ligt 2 kilometer van het prachtige mountainbike circuit in Dorst. Maak een afspraak voor een proefrit en beleef het ruige stoere gevoel van fietsen op onverhard terrein. Want u weet natuurlijk pas echt of een fiets bij u past als u deze heeft uitgeprobeerd. Kom daarom vrijblijvend langs in onze showroom. Om er zeker van te zijn dat wij alle tijd voor u hebben kunt u van te voren een afspraak maken via 076 – 571 3257.

Lees meer

12 resultaten

Sorteer op:  

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief