Let op! Schakel prive/incognito modus uit om gebruik te maken van de webshop.

Fietskleding

Als u een fietstocht gaat maken is een goede fiets en fietskleding natuurlijk belangrijk. Maar het dragen van de juiste fietskleding is net zo voornaam. Zonder de juiste kleding kan een gezellige fietstocht leiden tot blessures en ander leed. Gelukkig hebben wij in onze fietswinkel in Breda het grootste assortiment fietskleding en fietsaccessoires voor u beschikbaar. Voor een geschikte outfit bent u bij Van Oosterhout Bikes & Sport aan het juiste adres. Kom dus zeker langs voor uw fietstenue.

FIETSBROEK
Het belangrijkste kenmerk van een fietsbroek is het stuk zeem dat erin zit. Dit stuk zeem voorkomt zadelpijn, waardoor een echt fietsbroekje zeker een toegevoegde waarde is. Bij de aanschaf van een fietsbroek is het goed om te kiezen voor een broek met zo min mogelijk naden, zodat deze niet kunnen gaan irriteren. Ook de keuze voor een broek met bretels is slim omdat deze als voordeel heeft dat deze niet snel afzakt. Wat veel mensen niet weten is dat er geen ondergoed onder een fietsbroek gedragen dient te worden. Dit kan namelijk zorgen voor irritatie.

FIETSSHIRT
Alleen de aanschaf van een fietsshirt is natuurlijk niet genoeg. Het beste is om twee of drie lagen fietskleding te dragen om te zorgen voor een optimaal vochtregulerende werking van de kleding. Hierdoor kunt u optimaal blijven presteren.

De basislaag onderkleding trekt transpiratievocht van de huid weg naar de buitenkant van de kleding. Voor een optimale werking is het belangrijk dat de onderste laag goed aansluit op de huid.
De tweede laag zorgt voor isolatie en warmte. En daarnaast zorgt het ervoor dat zweet en overtollige warmte naar de buitenlucht wordt doorgegeven.
De derde laag wordt vaak alleen gedragen op dagen dat het slechter weer is. Deze laag beschermt de fietser tegen invloeden van buitenaf zoals wind, regen en kou. Daarnaast heeft het net als de twee onderste lagen als functie om transpiratievocht en warmte naar buiten te transporteren.

FIETSHELM
Het beste is om er altijd voor te kiezen een fietshelm te dragen, omdat het zorgt voor bescherming en veiligheid. Bij de aanschaf van een geschikte fietshelm is het verstandig te kiezen voor een helm met een keurmerk zoals CE en ANSI, zodat u er zeker van kunt zijn dat deze aan de juiste veiligheids -en kwaliteitseisen voldoet. Een goede fietshelm bevat voldoende ventilatie openingen, zit lekker en blijft goed op uw hoofd zitten.

Naast fietsbroeken, fietsshirts en fietshelmen hebben wij natuurlijk een groter aanbod aan producten voor u in de winkel. Ook voor regenkleding, fietsschoenen en andere fietsaccessoires kunt u bij ons terecht.
Bovengenoemde kleding en accessoires zijn bij ons verkrijgbaar van verschillende topmerken. U vindt hier meer over ons assortiment aan fietskledingmerken.

<-- Terug 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief